همچنین محققین دیگری نیز به طرح معیارهای ارزیابی در بخش­های تولید و توزیع زنجیره تامین پرداخته­اند که عمده آنها بیشتر بحث هزینه را مطرح نموده ­اند. جدول ۲-۵ چند مورد از آن دیدگاه ­ها را نشان می­دهد.
جدول ۲-۵- معیارهای ارائه شده توسط محققین دیگر در ارزیابی زنجیره در بخش تامین

 

 

ردیف

 

نویسندگان

 

سال

 

معیارها

 

 

 

۱

 

لیانگ[۷۱]

 

۲۰۰۸

 

هزینه­ها (­هزینه قراردادهای جانبی هر واحد محصول، هزینه نگهداری محصول، هزینه سفارشات به تعویق افتاده، هزینه تحویل محصول)
حداقل کردن زمان تحویل کل

 

 

 

۲

 

سلیم و همکاران

 

۲۰۰۸

 

سود تولید­کننده، سود توزیع­کننده، حداقل کردن هزینه خرده­فروشی

 

 

 

۳

 

چان و همکاران

 

۲۰۰۸

 

هزینه­ها شامل: هزینه تولید و هزینه تحویل، حداقل کردن زمان تامین
حداکثر کردن عدالت در استفاده از منابع تولیدی

 

 

 

۴

 

سیاکیس و پایا جوریگو

 

۲۰۰۸

 

هزینه­ها : هزینه ثابت ایجاد کارخانه، هزینه تاسیس مراکز توزیع، هزینه­ های تولید، هزینه­ های نگهداری در مراکز توزیع، هزینه حمل و نقل و هزینه­ های مالیات و عوارض

 

 

 

۲-۳- مبانی نظری زنجیره تامین خدمات
مدیریت زنجیره تامین خدمات[۷۲] ابزاری جهت پیش ­بینی، برنامه­ ریزی، اجرا و کنترل فرایند زنجیره تامین با هدف رضایت مشتری در یک روش کارآ شامل نظارت، تعامل و کنترل محصول و اطلاعات در درون سازمان و در بین قسمت­ های مختلف می­باشد. ویژگی صنایع خدماتی یا صنایع تولیدی در نوع محصولی است که به مشتری ارائه می­ دهند. خدماتی که توسط صنایع خدماتی ارائه می­شوند نامشهود هستند و نسبتاً به تجربه مردم، وفاداری یا انعطاف­پذیری فرد و اخلاقیات شخص مرتبط می­شوند. بنابراین به یک دیدگاه و چارچوب متفاوتی جهت اجرای مدیریت زنجیره تامین در صنایع خدماتی نیاز داریم. جهانی­سازی و انتظارات مشتری، از عوامل کلیدی اجرای مفاهیم مدیریت زنجیره تامین در صنایع خدماتی هستند. میزان موفقیت در این صنایع بستگی به روابط خوب با مشتری، استفاده از تکنولوژی­های جدید، پیش ­بینی دقیق، مدیریت منابع و مدیریت هزینه دارد. مدیریت زنجیره تامین یکی از بهترین ابزارهای استراتژیک جهت رسیدن به موفقیت در رقابت در صنعت موردنظر می­باشد. مدیریت زنجیره تامین می ­تواند باعث مسئولیت­ پذیری بیشتر، وفاداری مشتریان، سازگاری، انعطاف­پذیری، کاهش هزینه و اثربخشی فرایند در یک صنعت خدماتی شود (استنلی ، ۲۰۰۵، ۱۳).
پایان نامه - مقاله - پروژه
مدیریت زنجیره تامین، سازمان­های خدماتی را قادر می­سازد که یک دیدگاه کلی از تمام فرایند داشته باشند. در سال­های اخیر، هدف زنجیره تامین دچار تغییر زیادی نسبت به گذشته شده است. در گذشته، سازمان­ها از اجرای مدیریت زنجیره تامین به دنبال رسیدن به کارآیی عملیاتی و کاهش هزینه بودند اما در محیط رقابتی امروز و با وجود تقاضای فزاینده مشتریان، سازمان­ها به دنبال یک مزیت رقابتی برای رساندن خدمت بهتر به مشتری می­باشند (استنلی­، ۲۰۰۵، ۱۵).
۲-۳-۱- ویژگیهای زنجیره تامین خدمات
از بسیاری از جنبه­ های بنیادی شبیه زنجیره تامین سنتی است اما به علت نوع محصولی که ارائه می­دهد زنجیره تامین خدمات متفاوت از زنجیره تامین سنتی است. خدمت یک محصول نامشهود است و با محصول یک کارخانه تولیدی متفاوت است. هدف زنجیره تامین در یک کارخانه تولیدی کاهش زمان سیکل و هزینه جهت موجودی منطقی می­باشد. در حالیکه در یک سازمان یا صنعت خدماتی این امر بی ­معنی است و دائماً خدمت نامشهود می­بایست فراهم شود. در صنایع خدماتی می­بایست مسئولیت پاسخگویی عرضه­کنندگان بیشتر باشد و ارسال خدمت به مشتری بهتر انجام شود. اکثر سازمان­های خدماتی خدمت خود را به طور مستقیم به مشتری ارائه می­ دهند و هیچگونه عامل توزیع واسطه­ای وجود ندارد. در زنجیره تامین سنتی با جریان مواد از عرضه­کنندگان به استفاده­کنندگان نهایی سروکار داریم در حالیکه در زنجیره­های خدماتی با جریان منابعی سروکار داریم که نیازمند یک مدیریت مناسب و صحیح در فرایند می­باشند. به علاوه فرآیندهای زنجیره تامین سنتی (­مواد­) در درون یک پروسه زمانی کوتاه انجام می­شوند در حالیکه فرآیندهای زنجیره خدمات در یک مدت زمان بلندتری اتفاق می­افتند. برای مثال سپرده­های بانکی و اجاره در یک زمان بلندتری معنا پیدا می­ کنند. در زنجیره تامین سنتی مواد از یک بخش به بخش بعدی در فرایند تولید انتقال می­یابد و بعد از آن بعنوان موجودی ذخیره می­ شود. در سازمان خدماتی، عملیات بطور همزمان اتفاق می­افتد. برای مثال در بانک و مخابرات، تمام عملیات همزمان انجام می­ شود. بنابراین بین زنجیره تامین خدماتی و سنتی تفاوت وجود دارد و سازمان­ها نیازمند یک دیدگاه متفاوت و متدولوژی متفاوتی جهت اجرای زنجیره تامین در سازمان­های خدماتی می­باشند (کایاستا،۲۰۰۴،۷۷).
۲-۳-۲- منافع زنجیره تامین در صنایع خدماتی
مدیریت زنجیره تامین منافع زیادی برای صنایع خدماتی دارد. سازمان را قادر می­سازد تا مشتریان آن رضایت و وفاداری بیشتری داشته باشند. در بسیاری از سازمان­های خدماتی باعث ایجاد یک مزیت رقابتی برای آنها می­ شود. سازمان­ها را قادر می­سازد تا هزینه خود را پایین آورند و خدمت مناسبی را به مشتری ارائه نمایند (یولی، ۲۰۰۴، ۱۸۶).
مهمترین منافع مدیریت زنجیره تامین در صنایع خدماتی عبارتند از: (کایاستا،۲۰۰۴، ۷۸)
مزیت رقابتی، افزایش کیفیت خدمت، افزایش بهره­وری فرآیندها، خدمت­رسانی بهتر به مشتری، قابلیت اتکا، پاسخگویی، سازگاری، انعطاف­پذیری، کاهش هزینه، بهبود کارایی عملیات، توانایی اجرای بهتر عملیات، توانایی بهتر کنترل فرآیندها، درک مشتری از طریق پایگاه داده مشتری، برنامه­ ریزی منابع و تخصیص عملیات بین واحدها.
۲-۴- مبانی نظری رویکرد پویایی­شناسی سیستم

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...